Харчування

Шкільний ланч-бокс із користю для здоров'я!

Багато українських школярів в умовно безпечніших містах вперше за кілька років повернуться за парти, де попри віину тривае впровадження реформи шкільного харчування. Це дуже важливі зміни, тож закликаемо батьків звертати увагу на те, чим годують дітей у шкільних їдальнях, та на те, що пропонують у буфетах. І хоча більшість прийомів їжі діти мають вдома, вони також часто беруть із собою перекуси до школи. 

Як зробити наповнення ланч-боксу корисним для дитини?

Пам'ятайте про харчову безпеку. Давайте дітям і підліткам лише такі продукти й страви, які не можуть зіпсуватись протягом часу, проведеного у ШКОЛІ.


Харчова алергія – це реакція імунної системи організму на харчові продукти.

Симптоми харчової алергії зазвичай з’являються протягом декількох хвилин – двох годин після вживання їжі, на яку в людини алергія.

Алергічні реакції можуть включати кропив’янку, почервоніння шкіри або висип, набряк обличчя, язика, губ, блювоту та/або діарею, спазми в животі, кашель, запаморочення та/або нудоту, набряк гортані, голосових зв’язок, втрату свідомості тощо.

Єдиний спосіб для осіб, схильних до харчової алергії, контролювати її – це уникати споживання харчових продуктів-алергенів.

Якщо симптоми прогресують, негайно зверніться за медичною допомогою.